Schrijver / blogger / dichter Heidi Koren geeft je maandelijks een update over haar ervaringen als yogi bij YogaNoord. Veel leesplezier!

februari 2021

Het positieve uit een negatieve situatie halen, is de ene keer makkelijker dan de andere keer. Na een jaar vol maatregelen zijn we allemaal wel een beetje klaar met de voortdurende zoektocht naar een straaltje zonlicht, een verlossende persconferentie of een versoepelingetje. En ineens was daar dan de zon! Hoezee! En werd alles vanzelf weer beter.

Toegegeven: we zijn er nog niet. We mogen nog steeds niet links en rechts zoenend door het leven. Het blijft allemaal nog braaf op afstand, maar inmiddels wel in de buitenlucht, op het terras en in het water!

Afgelopen zondag volgde ik mijn eerste les nadat ik zeker zes maanden verstek had laten gaan. (Online werd het met twee honden en een puber in huis, alles behalve een ontspannen yogales en daardoor liet ik het varen) Zondag verzamelden we op het strand van de Lentse Plas. Mijn lijf bruiste van goede zin.

Want ik heb het wel gemerkt: het niet-yogaën. Naast het feit dat er een paar kilootjes aan me vast zijn blijven plakken, ben ik vooral strammer geworden en ik mis die souplesse!

Naast de ontspanning, de rust in mijn hoofd, de helderheid en de nieuwe ideeën die een les me regelmatig opleveren, blijf ik er fysiek vooral heel erg soepel van. Of dan toch in elk geval een stuk soepeler dan wanneer ik níet meer yoga.

Vanmorgen startte ik mijn dag met een wandeling. Ik bracht de honden naar huis en fietste naar het weiland. Het leek me het beste niet te lang te wachten met de tweede les om zo de spierpijn de kop in te drukken. Het was om half tien al aardig warm. De vogels kwetterden. Cindy vroeg regelmatig ons te concentreren op een vast punt, maar er was geen punt te bekennen in die bak blauw boven ons. Dat deerde niet. Ook dat het allemaal nog niet zo vanzelf ging, deerde me niet. We waren er weer. We zíjn er weer. Man wat heb ik het gemist! Want oja, naast de langere spieren, de goede ideeën, de ontspanning, de rust en de helderheid krijg ik vooral ook ontzettende goede zin van yoga. Tot snel weer!