Bij YogaNoord worden Hatha Yoga lessen gegeven. Dit is de meest bekende en beoefende yogavorm over de hele wereld. Deze klassieke vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen: jong of oud, met of zonder klachten, wel of geen ervaring.

Met Hatha yoga ontwikkel je lenigheid, kracht, zachtheid en uithoudingsvermogen. Het verbetert de ademhaling, coördinatie, concentratie en balans. En niet onbelangrijk: het vermindert stress waardoor je de dagelijkse bezigheden makkelijker aankunt en relativeert. Alles mag er zijn, oefen met aandacht! Hatha yoga nodigt uit tot zelfonderzoek, het bevordert je creativiteit en intelligentie.

In alle lessen worden lichaam en geest door middel van (soms intensieve) houdingen getraind. Door bewust met het lichaam en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder en neemt het bewustzijn toe.

In de lessen komt het evenwicht aan bod:
aanspannen / loslaten
beweging / rust
activiteit/ ontspanning
inademing / uitademing

Yoga beoefen je op je eigen niveau, er is geen sprake van prestatie of competitie. Je leert op je eigen niveau te oefenen en dit ook te waarderen. Je maakt contact met je lichaam, jezelf en de ademhaling. Je komt bewust en ontspannen uit de les.

Kortom, wat wil je nog meer!