Schrijver / blogger / dichter Heidi Koren geeft je maandelijks een update over haar ervaringen als yogi bij YogaNoord. Veel leesplezier!

September 2019

Sigaretten, patat en Netflix

Als het goed met me gaat, ga ik graag naar de yoga. Als het goed met me gaat, eet ik gezond, beweeg en lach ik veel en slaap ik goed. Wat dat betreft heb ik de yoga dan dus eigenlijk het minst hard nodig. Niet dat dat ertoe doet, want ik ga toch wel. Als het goed met me gaat.

Als het níet zo goed met me gaat, denk ik altijd onmiddellijk dingen als: ‘wie heeft er nog een peuk?’ ‘kan de hond ook een dagje binnenblijven?’ en: ‘we halen wel friet.’ ’s Nachts lig ik wakker. Ik laat de uren dan wegtikken terwijl ik me alle dingen uit de eerste alinea van dit stukje voorneem mórgen weer te doen.

Mijn lijf en geest zijn prima in staat aan te geven waaraan behoefte is. Doorgaans komt dat overeen met wat goed voor me is: mijn buik rammelt als ik trek heb, ik drink vrijwillig een extra flesje water leeg als het heet is, ik ga op tijd naar bed als ik moe ben. Het is werkelijk doodeenvoudig. Je zou denken dat je lichaam en geest juist harder signalen gaan uitstralen over wat noodzakelijk is, wanneer de noodzaak stijgt. Maar dat is dus niet waar! Althans niet in mijn geval. Als het even niet zo lekker gaat denk ik dus niet aan een zonnegroetje, een maaltijdsalade en een wandeling langs de Waal, maar aan sigaretten, patat en Netflix.

Ik constateer het terwijl ik Cindy een berichtje stuur met de vraag wanneer ze een plekje voor me heeft. Ik heb zin om deze week twee keer te gaan, misschien zelfs drie. Nu ga ik eerst iets te eten maken, een maaltijdsalade denk ik en dan vroeg naar bed. Het gaat vet goed met me.