Schrijver / blogger / dichter Heidi Koren geeft je maandelijks een update over haar ervaringen als yogi bij YogaNoord. Veel leesplezier!

September 2020

Voor het ontbijt heb ik al minstens twintig keer geniesd. Dat is niet best. Ik voel me verder best prima. Beetje verkouden, iets minder energiek dan normaal, maar niets waardoor ik me laat weerhouden. Of toch wel? Bij de volgende nies, kijk ik in mijn agenda. Ik wil die avond naar de yoga, dat zal me goed doen. Er staan nog twee werkafspraken gepland deze week en mijn nieuwe studie start. Met een stripje paracetamol, een pakje zakdoeken en een paar dagen vroeg naar bed lukt dat prima. Althans: zo deden we dat vroeger.

Nu laat ik noodgedwongen de yoga schieten, zet bijeenkomsten om naar online-meetingen en meld me links en rechts af. Met een verkoudheid mag ik me immers niet onder de mensen begeven. Ik baal en voel me er onmiddellijk een heel stuk beroerder door. Ook maar meteen een coronatest aanvragen. Van ellende kruip ik dan maar in bed.

Na een paar miserabele dagen vol middagslaapjes, heen en weer gedrentel tussen mijn bureau en de bank in de woonkamer en een heleboel gesnotter, loop ik met de honden langs de Waal. Zij hebben geen boodschap aan mijn agenda noch aan quarantaine-eisen. Buiten is het fris. Ik stap stevig door. De frisse lucht en de beweging doen me goed. De uitslagen van de test zullen nog twee dagen op zich laten wachten. Dat betekent nog twee dagen geen yogales. Ik had me voorgenomen een serieuze nieuwe start te maken na de hete zomerweken waarin ik het liefst als een verdwaalde walrus op de rivieroever lag. Dán ineens herinner ik me de online lessen!

Thuis aangekomen check ik of ze er nog op staan en jawel hoor. Daar is ze dan! Ik rol mijn matje uit in de tuin en zet mijn laptop op de groenbak. Over de schutting komen de geluiden van de springende buurkinderen op de trampoline, van de klusjesmannen die een nieuwe keuken plaatsen op het hoekje en de buurvrouw die haar cliënten vanuit haar tuin te woord staat. Ik pik mijn dochters draadloze oortjes en plug Cindy in. Ik kies voor de les stress loslaten. Met de stress raak ik misschien ook wel de chagrijn en de snotneus kwijt!